Det bästa som finns!!


Jakten i all ära men att få komma hem till "lillputte" och resten av familjen efter att ha varit i skogen en dag är det bästa som finns! här tar vi en skön dusch efter att han har gjort i blöjan och det ordentligt!!!!

26/1

Inte ett harspår idag igen! Gav upp efter två timmar sökande men inte ett spår!! inte ens tyskharen har rört sig!! Men nu tror jag hon har återhämtat sig efter skenvalpning för nu är det samma fart i skogen som det brukar vara!! Skönt!

25/1


Jag va ut å försökte få upp en hare med Mischa i snövädret men det fanns inte ett spår eftersom det hade kommit 1,5 dm nysnö under morgonen ! Hon hade en kortare jakt på rå som kom rätt på mig så blev det skäll å gorm! Magnus 'Ånga ' Persson (bilden)var ute med schillern men lika för honom ! Sen vräkte snön ner hela dan !

lör 24/1

var ut å försökte jaga lite rådjur i snöstormen men det blåste lite väl mycket ! jag siktade på get å killing men killingen stog väl gömd bakom en sten och där stog dom till Håkan L kom dit å stötte till dom med sina hundar men då blev det fart!! fick ju iallafall frisk luft !!!!

18/1

Började dagen med stövaren, mycket harspår men inge upptag men två kortare påstick på rå ! samtidigt hade vi roggas jämte alldeles inpå oss med ett gångstånd på en klyktjur ! Mischa har inte varit sig lik sen löpningen tycker jag och nu har hon alldeles fullt med mjölk tuttarna (skendräktig)! åkte hem och hämtade drevern i tolvtiden ! Jilla jagade ungefär en halvtimme innan Rogga kopplade när det gick ur såten ,släppte sedan om utan upptag ! Inte ett färskt rådjursspår i sveddarna ,men sen när vi satt och fika innan hemgång så kom det ut fem rådjur å betade på andra sidan åkrarna!! SÅ dom va inte så långt borta! Nu blir det en vecka förmiddag jobb!!

lör 17/1

J---a väder!!!!Efter en viss sms kontakt med Rogga och Ånga på morgonen så kom vi fram till att höras lite senare på förmiddan eftersom det var -15 på morgonen! Men icke sa nicke fortfarande j-----t kallt -14 ! Nya friska försök imorrn!!

tors 15/1

Var i Film med
Mischa! Fick ett ganska snabbt upptag på en tyskhare som löpte vägen ca 1,5 km men hon redde ut det ganska bra , fick upp den igen och ut på vägen igen . Då klarade hon inte av det mera eftersom spåren hann snöa igen! snöade 3-4 cm under några timmar på morgonen!
Här sitter vi och njuter av en god middag efter en härlig dag i skogen!
Här hämtar en överlycklig husse sina priser ! Hon var verkligen välförtjänt av det efter att legat i topp fyra år i rad! Jättegrattis till Lars och Moa!

Vinnaren!

Här är placeringarna från vänster 2an Valbodalens Troja med husse Fredrik Svensson i mitten vinnaren Torsmålens Moa med husse Lars Nilsson och trean Åbromyrens Bilbo med husse Gunnar Lindgren och som även är pappa till min Jilla ! Extra kul!!!

Kärråsens Patrice


Här är det andre domaren Nils-Erik Andersson och hundföraren som står å lyssnar efter tredje drevet som drog iväg lite grann så att vi fick springa lite grann för att inte tappa det ur hörhåll ! Men gissa var det slutade ,jodå på samma ställe som dom andra så då blev det för mycket drevlöper så då la hunden av ! Tittade på garmin pejlen sen ,ett skapligt spindelnät! Ca 12 gånger hade det passera samma kulle ! 1+1+3 rå 49 p å d-cert och en femte plats totalt ! En ärlig ,trevlig hund att vara i skogen med ! Ett underbart väder dessutom ! Kanon dag!

9/1 Drever-Sm


På fredagen hade jag fått äran att döma drever sm på min hemma mark i film ! Här är det hundägare Peter Karlsson som står å lyssnar på första jakten som buktade väldigt trångt ! Stog på samma vändplan i 90 min ,såg rådjuret 5 gånger ! Drev 2 buktade lite vidare men på slutet buktade på samma område som första drevet ! Snacka om drevlöpor !

5/1


Trettondagen var jag ut med mischa ! Hon letade länge på samma ställe å fick ett upptag mem som troligtvis sprang på Ångas schillern som inte hade släppt så långt därifrån ! Så då kom Mischa tillbaka med rumpan mellan benen å tyckte det va otäckt ! Men sen släppte jag igen då var hon som vanlig igen !

4/1


Tänkte ut med Mischa imorse men eftersom jag har satt gränsen för att jaga med hundarna vid tio grader så var det bara att somna om ! Synd när man är långledig tänkte mischa skulle få gå så mycket som möjligt! Men det blir väl mildare ! Burrr! Men då kan man fira lilljägarens tre mån i lugn å ro .

1/3


Va ut med Mischa idag inge upptag fast hon sökte bra ! Svårt före snön har ju legat en månad + kallt torrt ! Skulle behöva komma lite nysnö . Men ser inte ut att komma nån ,däremot förväntas det bli -20 några dagar framöver ! Burrrrr!

Nyårsdagen !


En trött dag vaknade vid tio efter en sen nyårs natt ! Satt å slöade framför tvn när Janne Marklund ringde å sa att hans gråhund Dixie stod å skällde på ko å två kalvar! Å frugan å lill jägarn låg å sov ! Så jag hakade på upp ! Trodde aldrig vi skulle kunna komma upp på ståndet i det skrap föret + att dom stod mitt på ett blankhygge ! Men det grejade sig, mycket tack vare hundens fina arbete ! Hon hade ju skällt hela dan ! Så Janne sköt en fin tjurkalv ! Riktigt kul att se på !

Nyårsafton


Å då va man hemma igen ! Nyårsaftonjakten bedrevs med två wachtel hundar ! Var med två såter innan det blev vapen haveri på automaten! En patron vände sig å fastnade i magasinet! Det blev två rådjur totalt ! En riktig kall men fin dag ! -9 grader !