Skeet

Här är en bild på alla tävlande på en av Tierps första skeet tävlingar!Stående från v Roger Larsson Henry Jansson Lasse Eriksson Patrik Forsberg Rune Engström Undertecknad Tage Gunnarsson . Sittande från v Lasse Ahlbom Hans Pettersson Bo Sköllermark och en från Rosersberg jag inte kan namnet på!!
Bild från en tränings kväll en sommar dag på Tierps banan ! Vi brukar kunna vara upp till 20 skyttar på träningskvällarna ,vi slog rekord igen med antal skjutna duvor förra året! Riktigt kul att det är så stort intresse för skeeten i Tierp! Men jag tror att jag kommer att bara träna skytte för att hålla mig i form till jakten i år ! Nu vill man ju va hemma med lilljägarn istället !!


Skeet !!

Här är några bilder från förra sommarens skytte tävlingar ! Här är det samling och genomgång med alla skyttar på Dm i skeet i Uppsala ! Jag skjuter numera för Tierps skeet klubb! Hade väl en hyfsad sässong förra året med några tredje platser på sm kval tävlingarna men avslutade lite ojämt tycker jag! Jag sköt ungefär 6000 skott förra året!!
Här är det vinnande laget förra årets Dm från vänster undertecknad ,Hans Pettersson, Rune Engström och Bo Sköllermark Prisutdelare Gjert Ove Lundqvist och Calle Giljam

Resultatet

Mån 30/3

Kråkjakt på storbya med Nils och Lars ! Här är det Nils som spanar !! En underbar tidig morgon med lite mulet till en början men sen sprack det upp och blev soligt och fint! Kanske lite för fint!!
Fick även besök av ett par kunsörnar! Mäktig fågel!

Runt 2 meter i vingbredd sträcker ut sig!!


15 fågel blev det i måndags, jätte mycket fågel i luften men väldigt varska då med !




Söndag 29/3 Kråkjakt!

Här är det en skapligt exalterad hund på spaning efter kråkor!!
Jag hör dom !! Skjut husse skjut!!

Lars Berglund i full sving!! ( blev ett paket i luften dessutom)


Lasse på spaning !! Skaplig morgon 15 fågel blev det ,men med tanke på hur mycket fågel det var i luften så var det inte så bra ! Hemma kråkorna är ju så varska.




Bakslag!!

Idag kom ett bakslag på vädret ,har snöat hela j...a dan !!!! Det har kommit ca 1 dm !! Onödigt!!

En av årets höjdpunkter!!








Nu är vi klara för årets kråkjakt gömslet är byggt, skotten köpta och svingen tränad! Jakten kan börja!! tycker kråkjakten är en höjdare om man får riktigt drag på dom! Kommer nog att bli ett sent flyttsträck i år eftersom det är så mycket snö kvar och kallt , men men!!!

Årets andra cykel tur!


Det är skönt att vila på soffan efter en cykel tur !! Nu har det börja smält bort på vägarna så att man kan börja cykla med dom igen ! Ungefär 3-4 dagar i veckan till att börja med för att sen trappa upp det närmare säsongen igen !! Husse väntar på att snön ska smälta lite till på skogen så att vi kan komma upp och bygga kråkgömslet!!!

Kvällens vinnare!

Under prisutdelningen var det som vanligt Åke "Tuthammarns" Andersson som tog hem dom flesta priserna, nu med sin "Balo" Jättegrattis till Åke och Solveig!!

Årets par!!


Även kompisarna från österby var där Peter och Anders eller är det Mark å Jonas! HA ha! Visst är dom för söta!!!!! Man kannästan tro att dom är ett par!!

Dreverfest!!








I lördags var vi på upplands dreverklubbs årliga fest !! Mycket folk ,god mat ,lite alkohol och mycket jaktprat!! Jättetrevligt!!! Edwin var med och charmade damerna !! Ska betala in medlemskap åt honom i år med! Man lär börja i tid!!



Kattspår överallt!!!

Har precis kommit hem efter en lång promenad på skogen med hundarna ! Skönt för hundarna och för mig!! Men en sak är säker!!! Det är väldigt gott om katt på dom här markerna nu ; det är spår överallt! Nog för att snön legat ett tag nu men det är spår efter både hona och en unge och hona och två och ett par ensamma djur dessutom!! Efter veckans skriverier i både UNT och Arbetarbladet om överskjutningar och fällfångst så ser man vad jakten angagerar alla miljömuppar och trädkramare !! Absolut flest kommentarer efter dom artiklarna! Men vi jägare ska inte besvara dom för det är precis vad dom vill!! Folk som aldrig rör sig i skog å mark som utalar sig om biologisk mångfald , e det lodjur , varg ,björn och järv det ,för det är det enda som kommer finnas kvar så småningom !! Ner med besluten på Läns nivå annars är det ohållbart!!!!!

Fler bilder på Tompa å katten!!

Tompa och "tvåan" från jaktlivets kennel

Harjakt !


Sköt ju även en hare för Ångas duktiga schiller efter en fin jakt ! (Kommer ej ihåg datum)

Lo skyttar!!

Här är två avLyckan var framme för en jaktkompis iallafall !!Tomas Karlsson till höger fick skjuta sitt första lodjur efter sju timmars drev med plottarna från Jaktlivets kennel och till vänster är det hundföraren Jostein Nordgaard från Norge som sköt katten på ett trångt buktande drev för sina plotthundar!

Kvoten fylld !


Som vi befarade så fylldes kvoten på 6 djur i Uppsala län på en gång + 2 överskjutningar ! Här en av katterna som fälldes vid Valla jaktlag mellan Tierp och Skärplinge! Ytterligare ett bevis på att tilldelningarna är alldeles för snålt tilltagna! Rena hånet mot jägarkåren!

Samlingen


Här håller vi på att slå våra kloka huvud ihop och reda ut alla spår!

Lodjurs premiär!

Vi var ut å spårade kl halv elva igår kväll och hann inte speciellt långt in på första skogsvägen innan vi mötte första kattspåret som hade följt långt efter vägen ! Sen hittade vi in och ut spår på ett annat ställe som vi beslöt oss för att följa upp på sön morron ! Även grann lagena som vi har samarbete med rapporterade in att dom hade mycket spår så det såg ju väldigt bra ut !! Så när klockan ringde 4:30 så flög man upp ur sängen kokade kaffe å drog iväg ! Termometern visade -21 grader på morgonen men men! Freddy å Manfred hade redan börjat gått i spåren när jag kom ut men det visade sig att katten hade trasslat så mycket å jagat rådjur så att till slut visste vi varken ut eller in ! Efter tele kontakt med hundförar grupperna och grannlagen så beslutade vi att åka på våran stora samling med dom andra lagena men lika för dom; spår överallt men bara gått igenom områdena ! Så vi beslutade att fortsätta försöka ringa så vi åkte tillbaks till utgångsläget vi hde på morgonen ! Efter en stunds spårning så upptäckte dom ett nyslaget rådjur och där brevid hade katten legat på en sten!! Efter ytterligare en ringning så kom vi på utspåret ,rätt ut emot älvfåran som gick öppen fläckvis!! usch!! Då beslutade vi att stanna där eftersom det var fara för livet för både hundar och folk att försöka ta si över!! Otur!!!!!