27/8 Harjakt!

Idag ringde klockan 4:00 igen och då flög man upp och ut i skogen bar det av med Mischa! Släppte henne å satt mig ner på ryggsäcken ,efter tio min fräser det till i gruset brevid mig då en liten tysk hare far förbi och hunden tätt efter men sen blev det bara vägar framå tillbaks ! På filmen kommer haren tillbaks till upptag platsen å hunden tio min senare ! Jag tycker själv att hon ska slå lite större ringar vid tappter men det kommer väl med rutinen förhoppnings vis ! Det var mycket varmare idag än i tis å mygg till förbannelse!

25/8 Premiärsläpp

Idag var jag ut med stövarn för första gången ! Hon sökte ut bra i början och ett tu tre så rev hon i ett upptag och ut for ett rådjur ur en holme men då vrålade jag till å då kom direkt till mig ! Sen for hon förbi mig och tog upp en ung hare tio minuter senare som körde på med rätt bra i ca 1timme! Såg haren 6 gånger efter vägen !Hon löste det rätt så bra tyckte jag och öste på rätt så bra så länge det gick i skogen! En riktig rolig början!! Ska bli bättre på ta bilder igen !

23/8 Gåsjakt

I söndags var det dags för gåsjakt med på åkrarna igen! Klockan 3:20 ringde klockan så då var det bara att tassa upp å göra kaffe å ge sig iväg å hämta Peter! Henry å Rogga var också med! Kom väl inte så mycket gås som vi hade hoppats på men vi fick 6 iallafall! Men det roligast var att Henry fick skjuta sina fösta två och Peter sin första gås !Det är alltid lika roligt!

21/8 Andjakt

I fredags var det ju andpremiär så självklart så lär man ju ut en sväng! Jag Rogga å Peter var ut i Brusbo bäcken en stund i skymningen! Den här dan stämde skyttet väldigt bra fick alla jag sköt på (5St) Så det var en rolig kväll med bra apporterings jobb av Gumman!

20/8 duvjakt

I torsdags var jag ut å jagade duva utanför Vattholma med Nils och hans kompis! Jag sköt 15 st men ganska många bommar med trots träningen i sommar !Men ibland tycker man det är bara att hålla mitt på! Men, men så är det ibland ! Men en sak som jag blev jävligt brydd över var att Gumman (hunden alltså) hade så j...a svårt att hitta duvorna i ärtåkern så jag ringde och hörde mig med andra som har apportörer och tydligen är det svårt i åkern för bakom i skogsbacken så hittade hon dom på en gång! Man lär så länge man lever!

19/8

Var jag ute å jagade gås med Patrik å Freddy på dammen !Satt på en flat sten mitt på dammen så jag lyckades skjuta två dubleer! Vilken puls jag får när man ser att dom kommer å svänger emot en! Gåsjakten är en riktig höjdare tycker jag!

16/8

Bockjakts premiär !Peter å jag var ut både på morgonen och kvällen men utan resultat ,såg en get på kvällen det var det enda!

Gåspremiär!!

Igår var det gåspremiär och efter några kvällars spaning såg det bra ut ,ca 120 gäss var det på åkern kvällen före så hem å sova och ställa klockan på 3:00 ! Här har vi precis riggat upp bulvanera !Från v Peter Douhan Freddy Järvi och Lars Berglund! Men det blev inte som jag förväntade mig ,fåglarna kom, men på för långa håll utanför bulvanernVåra bulvaner! Visst ser dom verklighetstrogna ut ! Tre gäss blev resultatet ,så det blev något iallafall! Inatt blir det grävlingsjakt med Håkan igen ! Återkommer med det imorrn! Ha de allihop!

Grävlingsjakt med Håkan

Inatt var Rogga jag och Håkan ut på grävling jag kom ut lite senare så då hade dom redan skjutit en för Håkans ungjämte Rozzo (första) Kul!! Sen förflyttade vi oss och släppte rutinerade Ronja (reportage i senaste jakt å vapen) upptag efter 10 min (filmen).
Efter vi hade skjutit släppte vi om, tog ca 15 minuter så var nästa grävling fast.
Allt som allt fick vi 3 grävlingar. Bra viltvård.

Grävlingsjakt med Håkan

Flera bilder!

En besviken Fredrik kliver av plattorna skyttet stämde inte som det brukar ! Frustrerande när man vet vad man kan prestera och inte får ut vad man vill! Slutade på 97 träff!
Rogga summerar ihop helgens serier !! 104 lika som mig fast han slog mig mig med bättre sista serie!

Helgens vinnare Niklas Ringborg in action!


En mycket glad och nöjd Sm vinnare ! 120 +22 är ett väldigt bra resultat! Jag tror att det var hans femte raka tävling på 120 som också resulterar i att får åka med och skjuta vm om två veckor!! Jättekul och jätte grattis till Sm guldet!



1:a Niklas Ringborg 2:a Leif Fogelberg 3:a Andreas Björnesund 4:a Christian Hansson 5:a Per Fogelberg 6:a Marcus Svensson




Skeet Sm

Här kommer lite bilder från helgens SM !Lördagen inleddes med lite regnskurar för att sen klarna upp och bli soligt å fint! På lördagen sköt jag 21 22 20 =63 som jag var väl nöjd med för stundtals var det lite för nervöst! Det gäller ju att vara lagom nervös för då är man på hugget men istället kan det lätt bli att tankar man inte får tänka kommer upp och det blir lätt en onödig bom!!
Henrik Larsson från Österby sköt bra första dan å låg bra med i listorna

Här radar dom upp sig på ljugarbänken från v Per Fogelberg Leif Fogelberg Håkan (bryggarn) Andersson Anders Hansen Fure och sist men inte minst Fredrik Eriksson!!


Även Nathalie och Theres var ju med å sköt men dock inte om Sm- medaljerna trots att det är ett öppet Sm pga av att dam har ett eget SM! Lite konstigt tycker jag!! Men men hur som helst var det kul att dom var med och visade upp sig ! Nattis började dagen med att skjuta 50 av 50 och avsluta med 23 dvs 73 !Inga nerver där inte!!!



"Våran" Rune Engström förbereder sig för sin sista serie!